Skip to main content

Oniku: Japans grill restaurant in Rotterdam

Wilt u Japans eten met uw familie? Bent u in Rotterdam met uw vrienden? Of bent u op zoek naar de perfecte plek voor een (eerste) date? Dan is Oniku wat voor u. Wij zijn een Japans grill restaurant in Rotterdam waar u onbeperkt kunt genieten van de lekkerste specialiteiten van de Japanse keuken. Onze specialiteit is yakiniku, oftewel Japanese BBQ. Op alle tafels vindt u een ingebouwde grill en u kunt all you can eat genieten van Japanese BBQ én sushi. U bent zelf de baas over uw avond! Lees nu meer over ons concept, reserveer een tafel of neem een kijkje in onze galerij voor een sfeerimpressie.

#1 Japanse grill in Rotterdam 

“Yaki” betekent gegrild en “niku” betekent vlees. Yakiniku is al jarenlang een bekend concept in de Japanse cultuur. Ook in Nederland wordt steeds vaker Japanese BBQ gegeten. Er zijn steeds meer plekken om van dit Japanse hoogstandje te genieten. Bijvoorbeeld in ons Japanse restaurant. Wij hebben een uitgebreide menukaart met vlees, vis en groenten voor op de grill. In elke tafel zit een geurloze grill gebouwd, zodat u zelf de regie heeft. Het resultaat is een leuke, lekkere avond voor elk gezelschap. U gaat als ervaren BBQ-chef naar huis!

Waarom Japanese BBQ?

Wat maakt yakiniku zo bijzonder? Ten eerste wordt Japanese BBQ met stokjes gegeten. Dit maakt het al anders dan bijvoorbeeld Hawaiian of Korean BBQ. Ook wordt er een speciaal sausje gebruikt, genaamd tare. Tare-saus is bekend in de Japanse keuken en wordt bijvoorbeeld ook als dipsaus gebruikt. Het is een mengsel van sojasaus, suiker en sake. Dit mengsel geeft yakiniku-gerechten een speciaal smaakje. Deze twee aspecten zorgen samen dat yakiniku niet alleen een heerlijk diner biedt, maar ook een unieke ervaring. Kom het unieke concept zelf ervaren bij Oniku!

Reserveer tafel

Ook op het menu: verse sushi

Wist u dat er tegenwoordig bijna 400 sushirestaurants zijn in Nederland? Het zal u vast niet zijn ontgaan dat sushi het meest populaire gerecht uit de Japanse keuken is. Uiteraard kunt u bij Oniku ook verse sushi eten! Op onze veelzijdige menukaart vindt u niet alleen alle benodigdheden voor een heerlijke yakiniku-avond, maar ook allerlei soorten sushi, bibimbap en rice bowls. Ook hebben wij verschillende dessertopties. 

Kom Japans eten

Ben u enthousiast? Kom dan gauw een bezoekje brengen aan ons Japans grill restaurant in Rotterdam. We ontvangen u graag! U kunt ons makkelijk bereiken met het OV; we bevinden ons namelijk vlakbij Pathé de Kuip. Als u met de auto komt, kunt u het eerste uur gratis parkeren in parkeergarage Veranda. U kunt ons zelfs via het water bereiken! We bevinden ons namelijk aan de Piet Smitkade. U bereikt ons met de watertaxi, steiger #10. Kom gauw eens yakiniku proberen!