Skip to main content

Oniku: Uniek Japans restaurant in Rotterdam

Een nieuw, uniek concept: BBQ in Japanse stijl. Dat is Oniku. Wij zijn een Japans restaurant in Rotterdam. Bij ons kunt u genieten van de Japanse specialiteit yakiniku ofwel: Japanese BBQ. Bij ons proeft u niet alleen het lekkerste Japanse eten van Rotterdam, maar ook de authentieke cultuur die bij yakiniku hoort. Bij Oniku grilt u namelijk uw eigen vlees op een smokeless BBQ grill! Enthousiast? Lees vooral verder.

Wat maakt yakiniku bijzonder?

Japanese BBQ, ook wel yakiniku, is de opvolger van sushi. Yaki betekent “gegrild” en niku betekent “vlees”. Yakiniku is iets anders dan sushi. Iedereen kent sushi wel. Het is de afgelopen jaren in Nederland razend populair geworden. Tegenwoordig is sushi zelfs in de supermarkt te koop! Yakiniku is wat dat betreft nog onbekend, al begint ook dit Japanse concept steeds groter te worden. Oniku heeft dus een primeur in Rotterdam! Komt u binnenkort Japans eten in Rotterdam, bij Oniku? 

Wat yakiniku ook bijzonder maakt, is het feit dat u met stokjes eet. Bij andere varianten van BBQ, zoals Hawaiian of Korean BBQ, is dit niet het geval. Ook wordt bij yakiniku een speciaal sausje gebruikt: tare. Tare is een mengsel van sojasaus, sake en suiker. De saus gaat perfect samen met gegrild vlees, maar kan ook anders worden gecombineerd. Ook bij ons Japans restaurant in Rotterdam is tare-saus niet te missen.

Japans eten in Rotterdam

Nu u bekend bent met het concept yakiniku, bent u vast benieuwd hoe het smaakt. De ware smaakbeleving valt lastig te beschrijven; die moet u ervaren! Bij Oniku kunt u niet alleen yakiniku uittesten, maar ook andere Japanse specialiteiten. Op ons menu staat bijvoorbeeld bibimbap: een Japans gerecht met rijst, groenten en ei. Ook kunt u bij Oniku uiteraard sushi eten. We serveren ook rice bowls en Japanse salades. En geen zorgen: u kunt ook groenten grillen bij Japanese BBQ. Ook vegetariërs kunnen dus meegenieten!

Bij Oniku is ook de ervaring een belangrijk onderdeel van all you can eat yakiniku. De grill staat midden op tafel en we hebben een breed assortiment aan vlees, vis en groenten voor u. U bent zelf de baas! Onze grills hebben een ingebouwd afzuigsysteem – geurloos genieten dus. 

Reserveer tafel

Kom zelf eten bij Oniku

Oniku is de perfecte locatie voor uw werkuitje, familiediner of eerste date. Midden in de stad, maar toch met een intieme sfeer en voor ieder wat wils. Benieuwd? Bekijk onze galerij voor een sfeerimpressie!

Enthousiast? Kom eens langs bij ons Japans restaurant in Rotterdam-Zuid. U kunt ons vinden vlakbij Pathé de Kuip. Er is veel parkeerruimte in de buurt, zoals parkeergarage Veranda waar u het eerste uur gratis parkeert. Ook met het OV bent u er zo. U kunt ons zelfs bereiken met de Rotterdamse watertaxi, want we bevinden ons aan de Smitskade!

Overtuigd? Reserveer meteen een tafel. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.